Slaba potražnja
99

Ima li svjetla na kraju tunela za Maserati Levante?

Klix.ba
I dok većini automobilskih kompanija veliki i luksuzni SUV-ovi značajno povećavaju godišnju produkciju (i profit koji iz toga proizilazi) u Maseratiju sa svojim SUV-om Levante do sada nemaju sreće.

Nakon prošlogodišnjeg višesedmičnog obustavljanja proizvodnje, što je neželjeni rezultat slabe potražnje za modelom Levante, Maserati je od početka aktuelne godine značajno reducirao proizvodnju svog luksuznog SUV-a koji je publici premijerno predstavljen 2016. godine na Sajmu automobila u Ženevi.

Slaboj potražnji Maseratijevog SUV-a svoj doprinos je, po svemu sudeći, dalo i nekoliko opoziva zbog evidentiranih tehničkih problema koji su zabilježeni u prvoj godini prodaje, što je Levante gurnulo u nemilost potencijalnih kupaca. U nastojanju da održi kakav-takav proces proizvodnje, menadžment Maseratija je donio odluku o smanjenoj proizvodnji koja će biti na snazi do jula, a grupacija FCA (Fiat Chrysler Automobiles) je s radnicima tvornice Mirafiori (Torino, Italija) potpisala nove ugovore o radu s kojima stiže znatno manji broj radnih sati.

U FCA za sada nemaju odgovor na pitanje o konačnoj sudbini Levantea, a u odnosu na optimiste mnogo je više onih koji smatraju da će Maseratijev prvi SUV biti "otpisan“ prije vremena.

Vezani članci