Za konzole
1

Igra Assetto Corsa Competizione stiže kao najrealističnija trkaća simulacija

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
S novim verzijama Microsoftovog Xboxa i Sonyjevog Playstationa koje uskoro dolaze na tržište trenutno aktuelne verzije ovih konzole približavaju se kraju svog vijeka. To neće spriječiti 505 Games da predstave verziju svoju trkaću simulaciju Assetto Corsa Competizione za obje ove platforme kasnije ove godine.

Ova igra dolazi na Xbox One i Playstation 4 konzole 23. juna ove godine. Kompanija 505 Games ovo smatra najrealnijim trkačkim simulatorom ikad ponuđenim na bilo kojoj platformi. To je službena igra za GT World Challenge seriju, te će u igri biti ponuđeni automobili iz ove serije. Na raspolaganju su 24 automobila, a modeli dolaze od proizvođača poput Aston Martin, Porsche, Ferrari, Audi, Lamborghini, BMW i još mnogi drugi.

Također, Assetto Corsa Competizione nudi potpun i pravilan odabir World Challenge staza koje uključuju Silverstone, Brands Hatch, Nürburgring GP, Spa Francorchamps, Laguna Seca i druge. Kako se ova igra deklariše kao trkački simulator, moći ćete pronaći i više od 200 različitih trkačkih boja i kombinaija za automobile koje će automobilu dati realan trkaći izgled. Igra nudi i preko 120 timova i 200 vozača što stvara pravu atmosferu GT3 Championship prvenstva.

Assetto Corsa Competizione prodavat će se za 39,95 dolara, a već sada su dostupne narudžbe verzije sa ranim sadržajem.