Odličan rezultat
9

I Mercedesov najmanji AMG pokazao je svoj raskošan potencijal na Nürburgringu

E. L.
Mercedes-AMG A45 S kroz "zeleni pakao“ prošao je za sedam minuta i 48,80 sekundi.

Mercedesov odgovor na probrano društvo sportskih automobila koji su zasnovani na dvovolumenima C segmenta, a neće se protiviti svakodnevnom korištenju, sa sobom donosi integralni pogon i najsnažniji dvolitarski četverocilindarski motor koji uz asistenciju turbopunjača isporučuje 421 KS i 500 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Prijenos snage na obje osovine povjeren je 8-stepenom automatskom mjenjaču s dva kvačila, a spomenuti brojevi dovoljni su da automobil od 0 do 100 km/h stiže za 3,9 sekundi i razvije 270 km/h.

U njemačkom magazinu Sport Auto željeli su u prirodnom okruženju provjeriti mogućnosti najsnažnijeg i najmanjeg automobila koji „potpisuje“ AMG, pa je žuti A45 S stigao na čuvenu stazu Nürburgring Nordschleife na kojoj je demonstrirao svoj raskošan potencijal, jer je krug "zatvorio“ za sedam minuta i 48.80 sekundi.

Odlično vrijeme za praktičan i svakodnevno upotrebljiv serijski automobil koji je iza sebe ostavio mnogo drugih automobila koji su se suočili s neravninama i zavojima Nürburgringa. Ne, aktuelni Renault Mégane RS Trophy-R nije među njima, jer AMG-u i dalje bježi više od osam sekundi.