Još jedan rekord
0

I dalje raste prodaja Dacije u BiH

Sarajevo-x.com
Dacia je u martu 2011. godine ponovo zabilježila novi prodajni rekord na tržištu Bosne i Hercegovine. Domaćim kupcima je isporučeno ukupno 97 automobila, što je najbolji mjesečni prodajni rezultat od kada je ovaj brend prisutan na bh. automobilskom tržištu.

Najprodavaniji Dacia model u rekordnom mjesecu je Sandero, koji je pronašao put do čak 80 novih vlasnika, čime se nastavlja sada već tradicionalno izvrsna prodaja ovog modela na našem tržištu. Slijedi ga potpuno novi i prvi Dacijin SUV model Duster, za koji se u proteklom mjesecu odlučilo 17 kupaca.

Inače, Duster je za vrlo kratko vrijeme postao najprodavaniji SUV model u Bosni i Hercegovini, a njegovoj rastućoj popularnosti nesumnjivo doprinosi i zaslužena titula „TERENAC / SUV 2011. GODINE U BIH“, u izboru udruženja automobilskih novinara u BiH.

Od početka 2011. godine, Dacia je u BIH isporučila ukupno 223 automobila, što je povećanje od gotovo 135% u odnosu na isti period prošle godine. Zbog odličnog odnosa uloženo-dobiveno Dacia vozila, u nastavak odličnih prodajnih rezultata u ovoj godini ne treba sumnjati. Osim toga, domaći kupci Dacije „uživaju“ i u besplatnoj produženoj garanciji u trajanju od 5 godina ili 150.000 pređenih kilometara.