Uspjesi
0

Hyundai u Africi prodao milion vozila

Sarajevo-x.com
Kompanija Hyundai Motor, peti proizvođač automobila na svijetu, dostigao je brojku od jedan milion isporučenih vozila u Africi. Na ovom tržištu Hyundai je prisutan još od 1976. godine, kada je počela prodaja čuvenog Hyundai Ponyja u Liberiji.

Za prvih 500.000 vozila Hyundai u Africi trebalo je punih 29 godina, dok je samo u posljednje četiri godine prodato dodatnih 500.000 vozila, čime je Hyundai dostigao magični milion. Prilikom nedavne isporuke modela Elantra u Egiptu, Hyundai je svečano obilježio veliki uspjeh.

Najvažnija tržišta za Hyundai u Africi su Južna Afrika, Maroko, Nigerija i Egipat. Upravo u Egiptu, gdje je smješten i novootvoreni moderni regionalni centar, a Hyundai je lider na tržištu sa učešćem od 26,4%.

Kada je tržište Afrike u pitanju, u Hyundaiju najavljuju još bolje prodajne rezultate u narednom periodu. Pored atraktivnih modela, koji nude vrhunsku sigurnost i performanse, Hyundai je sponzor svih UEFA/FIFA-ih takmičenja, pa tako i Kupa konfereracija i narednog Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.