auto
0

VIDEO / Hyundai povukao reklamu u kojoj se prikazuje pokušaj samoubistva

Klix.ba
Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai izvinio se i povukao online reklamu koja prikazuje čovjeka koji pokušava sebi oduzeti život izduvnim gasovima iz novog modela Hyundaija.

"Iskreno se izvinjavamo zbog uvredljivog viralnog snimka. Reklamu je napravila pridružena marketinška agencija Innocean Europe, bez našeg zahtjeva ili odobrenja", saopćili su iz kompanije Hyundai.

Reklama koja naglašava "stopostotnu emisiju vode" iz automobila izazvala je mnoštvo kritika na društvenim mrežama. Najogorčeniji su bili ljudi čiji su najbliži smrtno stradali upravo na ovaj način.

"Duboko žalimo zbog uvreda i uznemiravanja koje je naša reklama izazvala. Namjera ovog viralnog snimka bila je da hiperbolizira dramatičnost i prednost proizvoda, sa naglaskom na pozitivnom ishodu. Očito smo pogriješili i iskreno se izvinjavamo. Kao kompanija koja njeguje snažne porodične vrijednosti, Innocean nikada ne bi namjerno izazvao bilo kakvo uznemiravanje. Reklama je uklonjena i više se nikada neće pojaviti", saopćili su iz agencije Innocean Europe.