auto
0

Hyundai partner Kupa konfederacija 2009.

Sarajevo-x.com
Iako je ostalo više od 300 dana do početka narednog Svjetskog prvenstva u nogometu u Južnoafričkoj Republici, organizatori i partneri ništa ne prepuštaju slučaju. Jedan od glavnih partnera, kompanija Hyundai Motor, isporučila je 78 vozila za organizaciju Kupa konfederacija koji će početi 14. juna i koji će organizatorima poslužiti kao generalna proba pred veliki turnir.

Za potrebe organizatora Hyundai je isporučio 66 putničkih vozila (Azera, Santa Fe, Tucson, Getz i Starex), kao i 12 autobusa koje će između ostalih koristiti VIP osoblje, sudačke delegacije, timovi i mnogi drugi.

"Hyundai je ponosni partner FIFA Kup konfederacija 2009. Upravo ovakve prilike će zasigurno dodatno ojačati Hyundai brand širom svijeta", kazao je Sean S. H. Kim, potpredsjednika odjela marketinga pri primopredaji velikog Hyundai ključa.

Upravo ove godine Hyundai slavi 10. godišnjicu partnerstva sa FIFA-om koje je već sada ugovoreno do 2014. godine. Tokom svih tih godina Hyundai je glavni automobilski partner u organizaciji svih takmičenja FIFA-e, gdje se pokazao kao jako pouzdan i efikasan.