auto
54

Hyundai novi partner Fudbalskog saveza BiH

Klix.ba
Hyundai Auto BH kao generalni uvoznik i distributer Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu je početkom septembra ove godine potpisao dvogodišnji ugovor o sponzorstvu s Nogometnim/Fudbalskim savezom BiH.

Ugovor su potpisali g. Jasmin Baković, generalni sekretar NS/F BIH i g. Mirza Juzbašić, direktor Hyundai Auto BH Sarajevo, a trajanje ugovora uključuje period odigravanja kvalifikacionih utkamica i utakmica Europskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj.

Hyundai Motor Co. je svoju povezanost sa nogometom kroz FIFA i UEFA prvenstva započeo još davne 1999. godine, a prvo veliko takmičenje pod njihovim pokroviteljstvom bilo je svjetsko prvenstvo u Koreji/Japanu 2002. godine. Hyundai Motor Co. smatra sportska sponzorstva kao ključni faktor marketinške strategije, odnosno jedinstven način približavanja klijenata i brenda kroz sport i sportske igre.

Vezano za naprijed pomenuto Hyundai Auto BH, nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu i projekta Hyundai Fan Park Sarajevo koji je definitivno doprinio zbližavanju Hyundai brenda sa nogometnim fanovima u Bosni i Hercegovini, odlučio je napraviti iskorak, te i dalje pratiti globalnu strategiju Hyundai Motor Co. čime je i postao Ponosni partner Nogometnog Saveza BiH.

Hyundai Auto BH ovim partnerstvom definitivno jača vezu sa fudbalom, kao najvažnijom sporednom stvari na svijetu, te se iskreno nada i vjeruje u uspjeh Zmajeva u predstojećim kvalifikacionim utakmicama i plasman na Europsko prvenstvo u nogometu 2016. godine. Ovo je samo početak jedne uspješne dugoročne saradnje.