auto
0

Hyundai najbolje rangirani non-premium brand

FENA
Kompanija J.D. Power and Associates danas je objavila da je Hyundai najbolje rangirani non-premium brand 2006. godine.

Prema istraživanju Initial Quality StudySM za 2006. godinu koje je provela kompanija J.D. Power and Associates, Hyundai je po prvi put u historiji IQS-a dospio među prva tri branda. Izuzetno je značajno prvo mjesto Hyundai Tucsona u kompaktnoj MAV klasi te visoko rangirane redizajnirana Sonata i posve nova Azera, kao i Elantra i Tiburon.

IQS istraživanje uzima u obzir 214 karakteristika, uključujući općenita vozna svojstva, motor i mjenjač te široku paletu problema s kvarovima i dizajnom koje su prijavili vlasnici vozila. Hyundai je pokazao stabilan napredak na ljestvici non-premium brandova, tako da se 2005. godine uspeo na treće mjesto, dok je godinu ranije bio četvrti.

"Prva pobjeda iste godine u izvanrednoj i oštroj konkurenciji i to na njezinom terenu, ogromna je prekretnica za Hyundai," rekao je Owen Koh, Hyundaiev predsjednik i CEO. "Ovaj plasman pokazuje velike pomake u našoj kvaliteti, posebno ako uzmemo u obzir da je posrijedi serija gotovo posve novih modela. Također je impresivan i uspjeh Sonate, zabilježen odmah nakon početka njezine proizvodnje u našem novom pogonu u Alabami", istaknuo je Koh.

Hyundai Sonata osvojila je treće mjesto u velikoj konkurenciji vozila srednje klase. Tvornica Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA) u kojoj se proizvode Sonata i Hyundai Santa Fe osvojila je deseto mjesto u kategoriji kvalitete pogona, među 73 tvornice u Sjevernoj/Južnoj Americi. Predstavljanje HMMA-ovog sjevernoameričkog pogona među najboljima je u industriji tijekom posljednjeg desetljeća.