U Portugalu
5

Hyundai Kona fotografisan bez kamuflaže

Klix.ba
Kompanija Hyundai je objavila nekoliko teasera svog nadolazećeg malog crossovera, a njegovo zvanično online predstavljanje je veoma blizu. Sada je automobil fotografisan u potpunosti bez kamuflaže.

Hyundai Kona je ime dobio po regiji na Havajima, a u javnosti je bez kamuflaže fotografisan u Lisabonu u Portugalu za vrijeme snimanja reklame. Njegova uska gornja svjetla podsjećaju na Jeep Cherokee ili Citroen C4 Cactus, ali automobil u suštini odlikuje originalan i neobičan dizajn.

Kona će biti rival Nissanu Juke i drugim konvencionalno dizajniranim subkompaktnim crossoverima u veoma kompetitivnom segmentu. On će vjerovatno biti dostupan isključivo s pogonom na prednje točkove, baziran je vjerovatno na superminiju i20, ali će motori biti preuzeti od većeg modela i30. Hyundaijevi dizajneri su definitivno obavili dobar posao te su njegove korijene uspjeli sakriti s obzirom na to da nema nekih sličnosti između Kone i modela i20, iako će neki reći da stražnja svjetla izgledaju poznato.

Tipično za CUV vozila, Kona je podignuta od tla, a posjeduje i plastičnu zaštitu karoserije oko lukova točkova i na nižim dijelovima oba branika.

Automobil korišten za snimanje reklame je vjerovatno odlično opremljen, ofarban je u narandžastu boju, a kontrast pravi crni sjajni krov.

Hyundai Kona će biti predstavljen u septembru na Sajmu automobila u Frankfurtu, a zvanično otkrivanje izgleda objavljivanjem fotografija na internetu se očekuje uskoro.

Vezani članci