auto
0

Hyundai i30 automobil godine u Španiji

Sarajevo-x.com
Prema rezultatima ABC-a, najčitanijih novina u Španiji, Hyundai i30 je proglašen automobilom godine u ovoj zemlji. Ujedno, to je bilo i prvi put da jedan proizvod iz Azije osvoji ovu laskavu titulu.

Zahvaljujući bogatim paketima opreme, modernom i dinamičnom izgledu, kao i odličnim voznim karakteristikama, Hyundai i30 je zasluženo osvojio prvu nagradu ispred modela Fiat 500 na drugom i Ford Mondeo na trećem mjestu.

Model i30 je prvi Hyundai model dizajniran u Evropskom dizajnerskom centru i namijenjen je prvenstveno evropskom kupcu.

Sportski, ali ne i napadan vanjski izgled uz pravilne prednje proporcije i lijepo oblikovana zadnja svijetla vanjski izgled prikazuju kao skladnu harmoniju. Unutrašnjost modela i30 karakterišu praktičnost, udobnost i funkcionalnost, a sve navedeno je postignuto zahvaljujući dugoj osovini i izdašnoj širini, kao i odlično iskorištenom unutrašnjem prostoru.

Hyundai i30 je potpuno opremljen po pitanju sigurnosti. ESP i 4-kanalni ABS sistem predstavljaju standardnu opremu koja pruža naprednu aktivnu sigurnost. Kada se govori o pasivnoj sigurnosti model i30 sadrži dvostruke prednje, te bočne i padajuće zračne jastuke, aktivne naslone za glavu, zatezače i podsjetnik na sigurnosne pojaseve.

Izbor za automobil godine u Španiji prema ABC-u održava se od 1973. godine, i ujedno je jedan od najprestižnijih izbora ovog tipa u zemlji.

Pored ove nagrade, Hyundai i30 je proglašen i automobilom godine u BiH prema izboru auto novinara, kao i automobilom godine u Australiji.