Veliki planovi
1

Hyundai i Rimac žele dovesti automobilsku industriju u Hrvatsku

E. Z.
Hyundai je objavio kako zajedno sa svojim strateškim partnerom, kompanijom Rimac Automobili, aktivno učestvuje u diskusijama i planovima za eventualno dovođenje automobilske industrije u Hrvatsku.

Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Grupe Thomas Schemera pridružio se raspravi u Hrvatskoj koju je vodio direktor Rimac Automobila, Mate Rimac, a prisustvovali su i hrvatski premijer, ministri i visoki vladini zvaničnici

Hyundai Motor Group tako se pridružila svom partneru Rimac Automobili u diskusiji o potencijalu nove auto industrije u Hrvatskoj.

Manifestacija čiji je domaćin bio osnivač i izvršni direktor kompanije RImac Automobili, Mate Rimac održana je 28. juna u sjedištu Rimca na periferiji Zagreba, s premijerom Vlade Republike Hrvatske, Andrejem Plenkovićem, te ministrima i visokim vladinim dužnosnicima.

Šef odjela za proizvode, izvršni potpredsjednik Thomas Schemera, pozvan je da se pridruži ovom značajnom događaju ispred Hyundai Motor Group koja je partner i dioničar Rimca, zajedno s Lutzom Meschekeom, zamjenikom predsjednika i članom Izvršnog odbora Porsche AG.

"Ohrabreni smo podrškom hrvatske vlade za naše partnerstvo sa Rimcem", rekao je izvršni potpredsjednik Thomas Schemera.

"Da bi bila atraktivna proizvođačima i dobavljačima automobila, Hrvatska treba da razvije komparativne prednosti u odnosu na druge zemlje. Rimac želi da doprinese privlačenju investitora u Hrvatsku, a naša uloga je da ukažemo na potrebe i očekivanja autoindustrije“, rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimca. "Podrška inicijativi našim akcionarima je veoma ohrabrujuća. Njihovo pridruživanje ovom događaju dokazuje snagu strateškog partnerstva između Rimca i Hyundai Motor Groupe koje se fokusira na saradnju u razvoju novih tehnologija koje će diktirati novom generacijom automobilske industrije.

U maju, Hyundai Grupa je najavila investiciju od 80 miliona eura u Rimac sa ciljem da vodi tržište električnih vozila visokih performansi. Od tada, kompanije blisko sarađuju na razvijanju prototipova za električnu verziju srednjeg sportskog automobila marke Hyundai N i visokokvalitetnog FCEV-a s namjerom da ih kasnije dovedu na tržište.