auto
0

Hyundai i Infineon ulaze u stratešku suradnju

FENA
Hyundai-Kia Automotive Group, šesti proizvođač automobila u svijetu, i Infineon Technologies AG (FSE/NYSE: IFX), vodeći dobavljač poluvodiča automobilskoj industriji, danas su najavili stratešku suradnju na razvoju automobilske elektronike.

Hyundai je odabrao Infineon kao partnera za nabavu poluvodiča tokom dugoročne strateške suradnje u svrhu razvoja rješenja automobilskog elektronskog sustava za automobile Hyundai i Kia. Suradnja uključuje razvoj automobilskog elektronskog sustava i pratećih poluvodiča, zajedno s usavršavanjem postojećih automobilskih elektronskih sustava, na temelju sinergije Hyundaijeve tehnologije automobilske elektronike i Infineonovog stručnog poznavanja tehnologije poluvodiča.

Osim Infineonovog cjelovitog rješenja setova čipova i bogatog tehnološkog portfelja, uključujući strujne poluvodiče, mikro-upravljačke sklopove i senzore, tvrtka će doprinijeti svojom stručnošću u razvoju automatskih poluvodiča, temeljitom primjenom inženjerske stručnosti i visokom kvalitetom bezgrešne prakse te neprestanim podizanjem kvalitete.

Hyundijeve odgovornosti će uključivati razvoj arhitekture automatskih elektronskih sustava, particioniranje elektronskog sustava i dizajn jedinica elektronske kontrole (ECU-ova), procjenu i inovativnu optimizaciju troškova, strogu kontrolu kvalitete i određivanje prikladnog vremena potrebnog za stavljanje na tržište (time-to-market).

Te su dvije kompanije danas otvorile i zajednički centar za inovacije. Centar za inovacije Hyundai Infineon (HIIC) radit će na optimizaciji funkcionalnosti i troškova elektronskih automobilskih sustava, te razviti arhitekturu automobilskog elektronskog sustava, uključujući dizajn ECU-ova i čipova izrađenih za određenu namjenu (ASIC čipova), odnosno za osovine, sigurnost ili karoseriju vozila Hyundai i Kia.

Centar za inovacije smješten je u sjedištu Hyundai-Kia Automotive grupe u Yangjae-dong u Seulu, a vodit će ga zajedno obje kompanije. U početku će razvojne aktivnosti biti usmjerene na arhitekturu automobilskih elektronskih sustava i pratećih proizvoda automobilske elektronike u primjeni na karoseriji, poput modula za svjetla, HVAC-a (grijanje, ventilacija i klima) te vratnih modula. Kompanije očekuju da će prve zajednički osmišljene proizvode automobili Hyundai i Kia početi koristiti 2010. godine.

Na temelju tehnologije poluvodiča, kompanije će u suradnji analizirati postojeće aplikacije Hyundaija i Kia-e radi optimizacije troškova i poboljšanja kvalitete sustava udruživanjem funkcija i smanjenjem dijelova korištenjem standardnih proizvoda koji su izrađeni posebno za određenu namjenu (ASSP proizvoda) ili ASIC čipova.