Za imućnog kupca
21

Huayra Dinamica Evo je novi unikat iz Paganija

D. B.
Pagani je proizveo novi specijalni model za imućnog kupca te je ovaj roadster nazvao Huayra Dinamica Evo.

Italijanski proizvođač se nije oglasio saopćenjem nego putem svojih kanala na društvenim mrežama, tako da je poznato veoma malo informacija.

Automobil je proizvod odjela Pagani Grandi Complicazioni, koji je ostvario sve želje i zahtjeve kupca. Huayra Dinamica Evo ima karoseriju lakiranu u smeđu boju koja možda zvuči "dosadno" za jedan superautomobil, no zlatni/žuti detalji su se sjajno uklopili. Italijanska zastava krasi krilca na prednjem spliteru, dok bočni retrovizori imaju novi izgled. Narandžaste oznake na prednjim blatobranima nagovještavaju da je ovu Huayru naručio kupac iz SAD-a.

Iz Paganija nema potvrde da je model baziran na Huayri Roadster BC, no to se čini logičnim izborom. Automobil vjerovatno pokreće 6,0-litarski AMG twin-turbo V12 motor koji razvija 802 KS i 1.050 Nm obrtnog momenta, a težak je ukupno 1.250 kg. To znači da je nešto lakši od Huayre Roadster bez BC oznake.

Kada je model Huayra Roadster BC debitovao, Pagani je najavio da će proizvesti samo 40 primjeraka. Logika govori da bi unikat prikazan na fotografijama trebao biti jedan od njih.