Glamurozan cilj
79

HPLUS RALLY stigao u Monte Carlo

Klix.ba
HPLUS RALLY završio je svoju atraktivnu rutu, stigavši u prestižno ljetovalište Monte Carlo. Učesnici su prošli kroz nezaboravna iskustva tokom ovogodišnjeg rallya, koji je prije svega imao humanitarni karakter.

Supersportski automobili, vrhunski vozači i nevjerojatne destinacije bile su ključne odlike ovog izuzetnog događaja. Učesnici su testirali performanse svojih automobila na poznatoj italijanskoj stazi Varano u Parmi. Adrenalinsko iskustvo na stazi upotpunili su opuštajući trenuci u Grand hotelu, smještenom u renesansnom gradiću Salsomaggiore.

Nakon uzbuđenja na stazi, učesnici su naredni dan stigli u Monte Carlo, gdje su uživali u ljepotama ovog mondenskog mjesta. Izložba automobila privukla je pažnju svih prisutnih, dok je poznata Niki Beach bila epicentar zbivanja vezanih za HPLUS RALLY.

Važno je napomenuti da je HPLUS RALLY mnogo više od obične izložbe i vožnje automobila. Ovaj rally ima humanitarni karakter, te će sredstva prikupljena od organizatora i učesnika biti donirana udruženju Pomozi.ba za projekat Užina za đake. Ovom donacijom, djeci iz socijalno ugroženih porodica će biti osigurana školska užina, pružajući im na ovaj način bolje uslove za uspjeh u obrazovanju.

Ovo je također prvi CO2 neutralni rally superluksuznih automobila u jugoistočnoj Europi. Za svaki automobil organizator rally-a, kompanija Hifa Petrol, zasaditi će dovoljan broj stabala drveća koja će neutralizirati negativni efekat CO2 na okolinu.

Promovirajući sigurnu vožnju, sva vozila učesnika HPLUS RALLYa su imala oznaku Drive safe.

Posjetom Monte Carlu, ovogodišnji HPLUS RALLY došao je do svog završetka. Učesnici s nestrpljenjem očekuju narednu godinu i novu, atraktivnu rutu koja će ih iznova oduševiti.

Za više informacija o HPLUS RALLYu i njihovim aktivnostima, možete posjetiti web stranicu HPLUS Rally. Ukoliko želite dati svoj doprinos humanitarnoj akciji, to možete učiniti uplatom na žiro-račun: 154-180-20085330-48 IntesaSanpaolo Banka BiH, sa naznakom HPLUS RALLY - užina za đake.