Luksuz i odgovornost
49

HPLUS RALLY: Od Beograda do Monte Carla u znaku ekologije i humanosti

Sponzorirani članak
Ovogodišnje izdanje HPLUS RALLY-a održava se od 3. do 9. juna i okupit će 50 superautomobila vrhunskih performansi koji će krenuti iz Beograda, te provesti nezaboravnu sedmodnevnu avanturu prolazeći kroz Sarajevo, Zagreb, Ljubljanu i Salsomaggiore na putu do svoje finalne destinacije u prekrasnom Monacu.

Svoje vozačke vještine učesnici će imati priliku testirati na jedinstvenoj stazi Riccardo Paletti – Varano Italija, čime će zasigurno obogatiti svoje vozačko iskustvo.

Kompanija HIFA-PETROL već treću godinu organizuje HPLUS RALLY, tako da će i ove godine superautomobili točiti najbolja HPLUS Euro 6 Premium goriva tokom svog putovanja kroz BiH.

HPLUS BMB 100 RACING gorivo je najsnažnije gorivo na tržištu namijenjeno za postizanje vrhunskih performansi supersportskih automobila koje ćete imati priliku vidjeti tokom eventa. Ovogodišnji HPLUS RALLY će biti još bolji i još luksuzniji, sa naglaskom na ekološku svijest i humanitarni cilj, te pregršt jedinstvenih kulturnih i zabavnih doživljaja u ekskluzivnim hotelima, restoranima i klubovima.

Učesnici su uspješni poslovni lideri i javne ličnosti iz regiona i Europe, koji se okupljaju kako bi podijelili svoju strast prema vožnji i avanturama, te pri tome ostavili pozitivan uticaj na društvo.

Prvi karbonski neutralni Rally superautomobila u jugoistočnoj Europi!

Organizatori HPLUS RALLY-a naglašavaju svoju posvećenost održivosti i ekologiji primjenjujući niz mjera za neutraliziranje uticaja zagađenja ispušnim plinovima. Kao dio njihove inicijative, planirana je sadnja adekvatnog broja stabala drveća kako bi se neutralizirao efekat količine CO2 koji će biti ispušten tokom rally-a.

HPLUS RALLY prije svega ima humanitarni karakter, tako da će i ove godine sva prikupljena sredstva donirati udruženju Pomozi.ba za pažljivo odabrani projekat “Užina za đake”, kako bi se djeci iz socijalno-ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine obezbijedio obrok u školi. Za prethodne dvije godine tokom HPLUS RALLY-a prikupljeno je i donirano više od 80.000 KM.

Organizatori naglašavaju da prioritiziraju sigurnost, poštivanje lokalnih zakona i običaja, te odgovorno ponašanje vozača. HPLUS RALLY je jedinstveno iskustvo koje ne želite propustiti - bez obzira da li ste profesionalni vozač, zaljubljenik u automobile, humanitarno i ekološki osviješteni ili jednostavno volite da uživate u vožnji i druženju, ovo je prava prilika za vas.

Tokom posjete BiH 4. juna, lokacije za doček HPLUS RALLY-a bit će benzinska pumpa Hifa Petrol Ilidža kao i plato ispred SCC-a u Sarajevu uz mnogo zabave i uzbuđenja. Posjetioci će imati priliku da vide sva vozila, upoznaju se sa vozačima, javnim ličnostima, te da uživaju u mnogo zanimljivog i zabavnog sadržaja, sve to uz prisustvo nevjerovatnog DJ-a i uz spektakularni vatromet.

Uz slogan "Where drivers become family" HPLUS RALLY nudi ne samo jedinstveno iskustvo vožnje kroz nezaboravne krajolike, već i priliku da postanete dio zajednice posvećene društvenoj odgovornosti. Pridružite se HPLUS RALLY porodici i budite dio ovog nevjerojatnog iskustva koje će vam donijeti ne samo nezaboravne trenutke vožnje, već i priliku da unesete pozitivne promjene u društvo. Prijave za učešće su otvorene na web stranici www.hplusrally.com , stoga ne oklijevajte, prijavite se i neka vaše putovanje započne.

Provjerite hoće li ovogodišnji HPLUS RALLY proći kroz vaš grad i iskoristite priliku za uživanje u superautomobilima i nezaboravnoj zabavi! Saznajte više o samom eventu, pregledajte najave događaja, kao i ekskluzivne fotografije superautomobila putem web stranice www.hplusrally.com kao i društvenih mreža @hplusrally.

HPLUS RALLY - where drivers become family

Vezani članci