Domet 19 kilometara
29

Hondin simpatični skuter se vratio i elektrificiran je za 21. stoljeće

D. B.
Honda će u novembru na tržište plasirati Motocompacto, duhovnog nasljednika simpatičnog skutera Honda Motocampo iz osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Kada je sklopljen, skuter izgleda poput sklopivog stolića, a njegovi mali aluminijski točkovi vire iz donjeg dijela. Kako bi se transformisao u skuter, potrebno je izvući ručke, sjedište i stražnji točak. Skuter je dug oko jednog metra.

Zahvaljujući aluminijskim točkovima i ramu, skuter je sa svojih 18,6 kilograma prilično lagan te spada u istu klasu kao i standarni električni bicikli, a njegov domet iznosi nešto više od 19 kilometara. Punjenje baterije traje 3,5 sati, a dio skutera je i punjač koji omogućava spajanje na 110V utičnicu.

Skuter je dizajniran tako da se lako unosi u sredstva javnog prijevoza, a upravo to bi mu moglo pomoći da privuče kupce koji žele prednosti električnog bicikla ili skutera, a istovremeno ne razmišljati o njihovom zaključavanju i sigurnosti.

Motocompacto je dio velikog Hondinog plana električnih vozila u kojem kompanija želi zamijeniti cijelu svoju ponudu sa baterijskim električnim i električnim vozilima s gorivim ćelijama do 2040. godine.

Honda Motocompacto na tržište stiže u novembru po cijeni "manjoj od 995 dolara".