Odmor od Formule 1
10

Hamilton i Russell se zabavili na Mercedesovoj testnoj stazi, vozili su i hiperautomobil One

D. B.
Kada se tri plug-in hibridna AMG modela pojave u reklami, to je jasan pokazatelj da su se stvari promijenile.

Mercedesovi F1 vozači Lewis Hamilton i George Russell zabavili su se na "Igralištu" vozeći hiperautomobil One, C63 S E Performance, S63 E Performance i nedavno predstavljeni AMG GT coupe, koji jedini u ovoj grupi nije imao PHEV sistem no i on će uskoro biti elektrificiran. AMG je u Minhenu izložio V8 PHEV prototip s više od 800 KS.

Hamiltonu i Russellu su na raspolaganju bila dva primjerka AMG One hiperautomobila, koje pokreće 1,6-litarski V6 motor iz Formule 1 uparen sa sedmostepenim automatiziranim manuelnim mjenjačem, a koji je dio hibridnog pogona. Talentovani britanski vozači su vozili slalom u ovim "zvijerima" od 1.049 KS. Podsjetimo, rije je o najbržem produkcijskom automobilu na stazi Nurburgring, koji će biti proizveden u svega 275 primjeraka. Bivši Hamiltonov timski kolega iz Mercedesa, aktuelni vozač Alfe Romeo Valtteri Bottas, dobio je svoj automobil prije nekoliko mjeseci.

U narednom izazovu je Hamilton vozio AMG GT coupe s pogonom na sva četiri točka, dok je Russell bio za upravljačem modela C63.

Tridesetosmogodišnji sedmostruki prvak je dobio priliku da vozi elektrificirani S63 nakon igre "kamen, papir, makaze".

Video je snimljen na Mercedesovoj testnoj stazi u Immendingenu, gdje njemačka kompanija posjeduje testni i tehnološki centar na području od 520 hektara. Dio kompleska je 30 različitih testnih staza ukupne dužine 68 kilometara.