{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gost iz Dohe: Oldtajmer 1977 Nissan Skyline na ulicama Sarajeva

Klix.ba
26.7.2016. u 22:04
886
57
Gost iz Dohe: Oldtajmer 1977 Nissan Skyline na ulicama Sarajeva
886
Sarajevskim ulicama danas je kružio oldtajmer 1977 Nissan Skyline, čiji je vlasnik Ali Almarri, ljubitelj automobila iz Dohe.
Ali Almarri je u Sarajevo stigao sinoć i tu ostaje dva dana. Nakon toga će, kaže kako će možda posjetiti Sloveniju ili Albaniju, a potom ide u Italiju.

Stigao je oldtajmerom 1977 Nissan Skyline, 1977, koji ima originalni motor jačine između 150 i 200 konjskih snaga. Kaže kako ga je popravio sam, učinivši ga spremnim za vožnju.

Ali Almarri obožava putovanja, a na njegovom se automobilu nalaze naljepnice svih zemalja koje je posjetio.

Dosad je posjetio 26 zemalja. Počeo je u Aziji, posjetio je brojne evropske zemlje, a svoj će put završiti u Maroku u Africi. Kaže kako je prešao 24.000 kilometara puta, no kako je još uvijek tek na početku.

Pored samog iskustva putovanja i upoznavanja novih ljudi i kultura, Almarri u razgovoru za Klix.ba ističe kako mu je cilj na ovaj način i prezentirati i vlastitu zemlju.

Priča kako mu se sviđa Sarajevo, ali primjećuje kako je jako bučan grad. Primijetio je i, kako kaže, dosta pasa lutalica koji su trčali i lajali za njegovim autom.

"Ali sve je to interesantno, nasmijava me."

Za vrijeme razgovora sa gostom iz Dohe, prolaznici su gledali ovog zanimljivog četvorotočkaša, a pojedini su zastali i da naprave fotografije s njim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: