{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GM prodaje automobile preko eBaya

S
17.7.2009. u 10:59
0
0
GM prodaje automobile preko eBaya
0
GM prodaje automobile preko eBaya
Jedan od brojnih pokušaja kojim se u General Motorsu pokušavaju vratiti u život je i nedavno najavljena akcija prodaje automobila putem popularnih internet aukcija na stranici eBay.
Prema prvim najavama General Motors se nakon nedavno objavljenog povratka iz potpunog stečaja planira boriti potpuno novim mjerama i pristupu tržišt. Jedna od takvih mjera definitivno je i prodaja automobila preko internet aukcija, u vezi čega se još uvijek vode pregovori sa upravom eBaya.

U General Motorsu su odlučili da svojim kupcima omoguće da do automobila dođu tako što će platiti fiksno određenu cijenu, ili da učestvuju na uobičajenim aukcijama koje se vode i za sve ostale predmete koji se prodaju na eBayu. Glavni direktor General Motorsa, Fritz Henderson istakao je da će kompanija na ovaj način isprobavati ovu ali i brojne druge ideje u saradnji sa postojećim zastupnicima kroz nekoliko narednih sedmica, te se nadaju da će zabilježiti značajan uspjeh u narednim mjesecima.

Ovakav pristup prodaji trebao bi označiti potpuno novu eru za General Motors i za njegove četiri glavne marke Chevrolet, Cadillac, Buick i GMC.

Ono što je neminovno, a što definitivno i ne pokušavaju poreći u upravi General Motorsa, je činjenica da će sa ovim novim načinom prodaje biti direktno ugrožen opsatanak brojnih zastupnika i prodajnih salona koji su svoju ponudu zasnivali isključivo na vozilima iz ponude GM-a. Iako reakcije zastupnika sigurno neće biti ugodne, General Motors kao jedan vid „rezanja“ troškova vidi i redukciju samih prodajnih salona, pa tako od danas do kraja naredne godine planiraju smanjtii njihov broj sa postojećih 6.000 na samo 3.600 salona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: