Prvi primjerak
32

Frontmen KISS-a prodaje kabriolet Corvette, poklanja i gitaru

D. B.
Frontmen grupe KISS Paul Stanley na aukciji će prodati svoj automobil Chevrolet Corvette Stingray Convertible (2022).

Aukciju će od 30. juna do 7. jula održati kuća Barrett-Jackson's u Las Vegasu, a riječ je o prvom proizvedenom primjerku modela za 2022. godinu koji je lakiran u metalik crvenu boju, dok je sklopivi krov crne boje. Automobil je opremljen Z51 paketom opreme te ima High Wing Spoiler, odnosno veliko stražnje krilo.

Stanleyjev model Corvette se dodatno ističe jer ima žuta kočiona kliješta.

Sjedišta su presvučena svijetlo smeđom kožom, kao i dijelovi armaturne ploče, paneli vrata i centralni greben, dok je ostatak unutrašnjosti presvučen crnom kožom prošivenom smeđim koncem.

Corvette je omiljeni Stanleyjev model, a on je 2014. godine pomogao u dizajniranju modela C7 Corvette Stingray koji je Chevrolet izložio na SEMA Showu te godine. Njegov prvi automobil je bio model Corvette iz 1977. godine, a u "sklapanju" njegovog automobila je iskoristio inspiraciju nekim od njegovih omiljenih evropskih automobila.

Rezervnu cijenu Stanley nije postavio jer je svjestan pedigrea modela i činjenice da je riječ o prvom proizvedenom primjerku.

"Želim učiniti automobil dostupnim nekome ko bi mogao izvući više iz njega, dodati ga u svoju kolekciju ili ga voziti", poručio je on.

Pobjednik aukcije će uz automobil dobiti i potpisanu Ibanez PS120 Paul Stanley Signature gitaru.

"Gitara je drugi dio mog života, aspekt onoga što sam zapravo ja. Pomislio sam da onaj ko kupi automobil treba da je dobije. Želim da neko kupi ovaj automobil i da radi s njim ono što će ga usrećiti, da uživa u njemu. To je ključno za svakog kolekcionara - radost. Moj život je uvijek bio fokusiran na radost koju mogu donijeti drugim ljudima. Tako da, evo automobil i gitara. Idi i uživaj", kazao je Stanley.

Vezani članci