Prvi u regiji
1

Ford u Sarajevu otvorio novi i jedinstveni Ford Store

Klix.ba
Ford Store koji je otvoren u Sarajevu predstavlja potpuno novi koncept zastupništva Forda po najnovijim globalnim standardima, a koji tek počinju da se primjenjuju po lokacijama širom Evrope.

Ovakva premijum nadogradnja postojećeg prodajnog salona svakako unapređuje komunikaciju ove marke sa kupcima na našem tržištu, stvarajući jedan prijateljski odnos. Ujedno ovim potezom se Bosnu i Hercegovinu svrstava u zemlje u koje Ford u Evropi dugoročno investira.

Na otvaranju prisutnima su se obratili Viktor Molnar, regionalni direktor, Ford Central & Estern Europen Operations, Zvika Livant, predstavnik vlasnika Taavura Group i Mirhad Šabotić, direktor Grand Automotive d.o.o. Sarajevo, ovlaštenog uvoznika i servisera Ford vozila za BiH.

Gospodin Šabotić je vom prilikom istakao da kupci u novom prodajnom salonu imaju mogućnost da istraže, pripreme i konfigurišu svoj budući auto putem "virtual reality" digitalnog sistema i projekcije u prirodnoj veličini automobila, čime se stvara jedno potpuno novo iskustvo kupovine automobila i pravi veliki pomak u odnosu na klasični način upoznavanja i kupovine putem kataloga.

Uz kompletnu ponudu Ford marke novi Ford Store u Sarajevu ističe i vrlo atraktivne cijene, dok je ambijent otvorenja bio ugodniji i zahvaljujući posebnim sportskim modelima Mustang i Focus RS.