Ford u novembru predstavlja svog električnog Mustang SUV-a

Ford u novembru predstavlja svog električnog Mustang SUV-a
18
Dž. L.
24.10.2019. u 22:26
5
komentara
18

dijeljenja
Ford u novembru predstavlja svog električnog Mustang SUV-a Foto: Ford
Ford će 17. novembra predstaviti svoje prvo električno vozilo za masovno tržište, nadahnuto Mustangom kodnog naziva "Mach 1", o kojem smo prvi put čuli u januaru 2018., najavila je američka kompanija.
Stoljetni proizvođač automobila relativno je usredotočen na očekivanja od svog električnog SUV-a koji će s jednim punjenjem moći preći više od 480 kilometara, piše The Verge. Ovo predstavlja veliko poboljšanje u odnosu na ranija električna vozila.

Novo električno vozilo koje bi moglo nositi naziv Mach E, kako kruže glasine, uočeno je više puta proteklih mjeseci prilikom testiranja. Postoje špekulacije da će koštati 50.000 dolara, da će se moći kupiti sa jačom i slabijom baterijom te da će biti dostupno u konfiguracijama sa zadnjim ili pogonom na sva četiri točka.

Očekuje se da će ovo vozilo biti vodeće u seriji Fordovih električnih vozila. Kompanija do 2022. godine planira predstaviti 40 električnih i hibridnih vozila, a također postoje najave i proizvodnje potpunog električnog kamiona F-150.

Ford je uložio velike napore u proizvodnju električnih vozila otkako je u 2018. najavio ulaganje 11 milijardi dolara u ove svrhe. Ove godine kompanija je objavila da će lansirati osam električnih automobila u Evropi.

Fordov električni Mustang SUV koji stiže idućeg mjeseca će biti direktni konkurent Teslinom Modelu Y.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...