Objavljena skica
4

Fiskerov električni SUV Ocean će imati vojnu i spasilačku verziju

D. B.
Fiskerov električni SUV Ocean će se pojaviti naredne godine, a sada se pojavila i njegova skica koja otkriva da će biti ponuđen u različitim verzijama.

Proizvodnja Fiskerovog električnog SUV-a Ocean počet će naredne godine, a ovo vozilo će imati pogon na sva četiri točka,, domet od 483 km te bateriju kapaciteta 80 kWh. Od 0 do 100 km/h ubrzavat će za manje od tri sekunde (u slučaju verzije s ultra visokim performansama), a cijena osnovnog modela će iznositi 37.000 dolara.

Baš kao i električni Hummer koji je nedavno najavljen iz GM-a, Ocean ima zadatak da uzme dio kolača na tržištu ekstremnih off-road električnih SUV-ova. Skica u prilogu je zasad sve što imamo, ali prikazuje široke off-road gume, šire lukove točkova, više zaštite podvozja te krovne nosače s rezervnim točkom.

"Nisko težište i veliki razmak između točkova doprinose boljoj stabilnosti, pa je Fisker Ocean savršeno off-road vozilo koje mogu koristiti međunarodne organizacije za spašavanja, a može biti i vojno vozilo bez emisije štetnih gasova namijenjeno transportu vojnog osoblja", saopćeno je iz Fiskera.