Dvije nove verzije
37

Fiat predstavio modele 500e Beauty i Music

D. B.
Fiat je predstavio dvije nove verzije modela 500e, koje je nazvao 500e Inspired By Beauty i 500e Inspired By Music.

Fiat 500e Inspired By Beauty je lakiran u Rose zlatnu boju, dobio je sjedišta presvučena bež eko kožom, a isti materijal je iskorišten za presvlačenje armaturne ploče.

Model 500e Inspired By Music je sličan, no lakiran je u Tuxedo crnu boju te je opremljen sa JBL premium ozvučenjem sa sedam zvučnika. Ozvučenje dolazi s funkcijom Virtual Venues, koja može replicirati "četiri pozornice koje je izabrao maestro Andrea Bocelli". Među njima su i Open-Air Arena te Opera Giuseppe Verdi.

Iako nema mnogo toga što razdvaja dva specijalna izdanja, oba dolaze opremljena LED svjetlima, brisačima sa senzorima za kišu i 17-inčnim felgama s dijamantskom završnom obradom. Kupci mogu računati i na 7-inčni digitalni instrument klaster te na 10,25-inčni Unconnect 5 infotainment sistem s podrškom Android Auto i Apple CarPlay sistema. Istaknute karakteristike zaokružuju automatski klima uređaj te bežični punjač smartphonea.

Modeli su opremljeni poluautonomnim sistemom vožnje drugog nivoa, koji kombinuje adaptivni tempomat i sistem održavanja vozila u traci. Dio paketa su automatsko kočenje u hitnim situacijama te sistem upozorenja na pješake.

Automobile pokreće električni motor koji razvija 119 KS i 219 Nm obrtnog momenta, a koji je uparen s baterijom kapaciteta 42 kWh. Za ubrzanje od o do 100 km/h je potrebno nešto manje od 9 sekundi, maksimalna brzina iznosi 151 km/h, a domet do 240 km.

Baterija se može napuniti za oko četiri sata i 15 minuta korištenjem 11kW punjača. Ukoliko se koristi 85kW DC brzi punjač, baterija će se napuniti od 0 do 80 posto kapaciteta za oko 35 minuta.