auto
0

Fiat planira Bravo karavan

FENA
Fiat će oko polovice životnog vijeka tek predstavljenog Brava na tržište plasirati i karavansku verziju. Pojavljivanje karavana planira se uz facelift Brava 2010. Oko istog bi se vremena Bravo Abarth trebao pridružiti sportskim izvedbama Punta i Pande.

Novim Abarth modelima Fiat skuplja snage za sučeljavanje s popularnom GTI linijom Volkswagena, kao i Fordovim ST, odnosno Opelovim OPC izvedbama.

Fiatovi čelnici navode kako projekt proizvodnje karavana tek treba biti odobren, no s obzirom da tvrtka Bravu želi globalni uspjeh, lansiranje funkcionalnije i prostranije verzije čini se kao pravi potez. Tako bi Bravo različitim obličjima mogao odgovoriti na zahtjeve bilo kojeg svjetskog tržišta.

Karavan će dijeliti pogonsku grupu s hatchbackom, u kojoj su 1.9-litreni Multijet turbodizelaši, 1.4-litreni benzinac i nova obitelj T-JET benzinaca s turbo punjačima. Obujam prtljažnog prostora trebao bi premašivati 400 l, koliko nudi Bravo u kompaktnoj izvedbi, a i dalje će nuditi dovoljno prostora za pet putnika.