|

Fiat Chrysler suočen sa nekoliko istraga zbog izduvnih gasova

Fiat Chrysler suočen sa nekoliko istraga zbog izduvnih gasova
1
S
SRNA
1.3.2017. u 09:27
8
komentara
1

dijeljenja
Fiat Chrysler suočen sa nekoliko istraga zbog izduvnih gasova Foto: EPA
Italijansko-američki proizvođač automobila Fiat Chrysler priznao je danas da se u Americi i u drugim zemljama vodi istraga protiv kompanije zbog mogućih kršenja standarda u vezi sa izduvnim gasovima kod vozila na dizelski pogon.
U januaru su američka Agencija za ekološku zaštitu i Odbor za vazdušne resurse iz Kalifornije saopštili da Fiat Chrysler prilikom predaje zahtjeva za dozvolu za prodaju nije prijavila određene strategije za kontrolu štetnih gasova.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju kompanije, sporno je oko 104.000 vozila. Među spornim vozilima su modeli Jeep Grand Cherokee i Dodge Ram 1.500 proizvedeni 2014, 2015. i 2016. godine sa trolitarskim dizelskim motorima sklopljenim i prodatim u Americi.

U svom godišnjem izvještaju Fiat Chrysler navodi da je kompanija suočena sa istragama, sudskim pozivima i zahtjevima za objavljivanje informacija od nekoliko državnih administracija, uključujuću američko Ministarstvo pravosuđa, Komisiju za bezbjednost i razmjenu te kancelariju državnog tužilaštva u nekoliko država.

U izvještaju se ističe da kompanija već sarađuje sa holandskim, italijanskim i njemačkim vlastima te da očekuje poziv od državnog tužioca Francuske.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...