auto
0

Fiat Bravo Crossover

FENA
Novi Bravo je izuzetno važan automobil za Fiat, jer s njim ovaj proizvođač automobila namjerava biti značajnije prisutan na svim tržištima.

Da bi to postignuo, Fiatu treba široka paleta različitih verzija, pa će osim standardne komb-limuzinske verzije tržištu ponuditi i Bravo karavan, crossover, a vrlo vjerojatno i kabriolet i MPV baziran na osnovi novog Fiat Brava. Pred vama je crtež simulacije izgleda novog Brava SUV, odnosno crossover verzije koja bi trebala biti premijerno prikazana krajem 2009. godine, a tržištu dostupna tijekom 2010. godine.

U biti Fiat razvija novi crossover zajedno sa Alfinim stručnjacima, koji pak razvija svoj vlastiti model SUV-a koji bi trebao konkurirati konkurenciji Volkswagenu Tiguan i Audiju Q5. Za razliku od svojih konkurenata Fiat Bravo crossover će biti tržištu ponuđen kao verzija sa pogonom na sve kotače i samo na prednje, te će biti dovoljno velik i prostran za prijevoz sedam odraslih osoba. Proizvodnja ovog modela planira se u Fiatovoj tvornici Miafiori u kojoj se trenutačno proizvodi automobil Fiat Multipla MPV. Kako su kapaciteti tvornice Miafiori dosta veći od planirane proizvodnje Bravo SUV-a, očekuje se da će zeleno svijetlo za serijsku proizvodnju dobiti i druge Bravo verzije, prije svega kabriolet i MPV.