Hatchback i cabrio
12

Fiat 500 slavi 60. rođendan, predstavljen Anniversario Edition

Klix.ba
Legandarni Fiat 500 slavi svoj 60. rođendan, a talijanska kompanija je tim povodom proizvela specijalnu verziju pod nazivom Anniversario Edition.

Fiat je 4. jula 1957. godine zvanično predstavio prvi model 500 u Torinu u Italiji, a sada, šest desetljeća kasnije, kompanija obilježava važnu godišnjicu ograničenom specijalnom verzijom simpatičnog gradskog automobila pod nazivom Anniversario Edition. Automobil je dostupan u hatchback i kabrioletskoj verziji, a dobio je i niz kozmetičkih promjena kojima je odana počast prvom modelu.

Kupci će moći izabrati jednu od dvije nove boje, a to su Sicilia narandžasta i Riviera zelena boja. Dostupni su i 16-inčni retro naplaci, a automobil krasi i Anniversario oznaka na vratima prtljažnika.

Fiat je poradio i na unutrašnjosti, instrument tabla je u boji eksterijera, a sjedišta presvučena tkaninom imaju horizontalne linije. Na patosnicama je također logo Anniversario. Što se tiče infotainment sistema, on ima 7-inčni ekran, a omogućeno je i povezivanje s Apple CarPlay i Android Auto sistemima. Također, tu je i navigacijski sistem s TomTom mapama.