Ferrari predstavio 488 Challenge Evo: Alat za trkanje na najvišem nivou

Ferrari predstavio 488 Challenge Evo: Alat za trkanje na najvišem nivou
8
E. L.
29.10.2019. u 09:42
2
komentara
8

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Ferrari će svoju unaprijeđenu "specijalku“ od naredne sezone ponuditi privatnim timovima širom svijeta.
Nedugo nakon predstavljanja modela 488 GT3 Evo iz čuvene italijanske „konjušnice“ na scenu je stigao i sveobuhvatno unaprijeđen 488 Challenge Evo koji će se u rukama privatnih timova uskoro trkati na stazama širom svijeta.

U Ferrariju naglašavaju značajna poboljšanja u sferi aerodinamike, a vozač će sada iz kabine moći da podešava i nivo prijanjanja prednje osovine čijoj efikasnosti u spomenutom kontekstu pomaže i redizajniran prednji kraj automobila koji sada ima manji prevjes.

Za poboljšano prijanjanje zadnje osovine (do 50 posto više u odnosu na prethodni Challenger) u Ferrariju su redizajnirali mnogobrojne otvore za strujanje zraka na zadnjem dijelu karoserije. Redizajniran je i veliki adaptivni spojler, a ukupnim performansama kroz zavoje svakako doprinose i posebno razvijene gume iza kojih stoji Pirelli.

Ono što se ne vidi su unaprijeđenja elektronski kontrolisanog diferencijala, sistema za kontrolu prijanjanja i karbonsko-keramičkih kočnica, a nekolicina detalja u kabini (među kojima je i kamera za pregled situacije iza automobila) "posuđena“ je iz modela 488 GTE koji je na posljednjem izdanju trke 24 sata Le Mansa stigao do najvišeg postolja u kategoriji GTE Pro.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...