Abu Dhabi
0

FOTO / Ferrari otvara tematski zabavni park Formula 1

Sarajevo-x.com
Slavni proizvođač sportskih automobila Ferrari, čije je ime simbol brzine, luksuza i uspjeha na trkačkim stazama, sada se okreće drugoj vrsti uzbuđenja, tematskom zabavnom parku, kojeg će uskoro otvoriti u Abu Dhabiju.

Novi zabavni park prostirat će se na 200.000 kvadratnih metara, a imat će prepoznatljivi krov u bojama Ferrarija. Posjetitelji će imati priliku uživati i u najbržem "vozu smrti" na svijetu, koji ide brzinom od 240 km/h, a u kojem će imati priliku osjetiti brzinu Ferrarijevih bolida.

Tematski zabavni park, koji će svoja vrata otvoriti 27. oktobra, smješten je odmah do staze Yas Marina Circuit, na kojoj će u novembru biti održan Abu Dhabi Grand Prix.

Nekoliko glavnih atrakcija u parku omogućit će posjetiteljima da osjete djelić brzine i doživljaja vozača Formule 1 tokom trke.

Park će biti ponosni vlasnik najveće kolekcije klasičnih i modernih Ferrarijevih trkaćih automobila izvan Italije, a svi posjetitelji imat će priliku uživati i u specijalitetima italijanske kuhinje, u restoranu koji se nalazi unutar ogromnog kompleksa.

"Ne zaboravite da je ovo mjesto za zabavu. Nije riječ o muzeju, nije riječ o prodajnom salonu. Moći ćete uživati u 'vozovima smrti', a najbolje od svega je to što su Ferrarijevi", rekao je Andy Keeling, menadžer parka.

Prema riječima generalnog menadžera Clausa Frimanda, koje prenosi "Daily Mail", Ferrarijev park bit će najveći zatvoreni park na svijetu.

Odluka Ferrarija da otvori zabavni park u Abu Dhabiju pokazuje značaj ovog područja za budućnost moto sporta.