Kao iz fabrike
49

Ferrari Enzo iz 2003. godine nikad nije registrovan

D. B.
Teško je vjerovati da nakon gotovo 20 godina od završetka prozvodnje postoji primjerak Ferrarijevog modela Enzo koji još uvijek nosi plastičnu zaštitu, a uz to nikad nije registrovan.

Upravo takav primjerak se prodaje u Onteriju u Kanadi, proizveden je 2003. godine, a kao nov je isporučen u Japan. Međutim, nikad nije registrovan, a prešao je svega 227 kilometara od kojih se većina pripisuje Ferrarijevim testnim vozačima u fabrici.

Automobil je u savršenom stanju, a neke površine su i dalje prekrivene plastičnom zaštitom uključujući papučice, pragove i drugo. Fabrički trodjelni prtljažni set je također u originalnom omotu, kao i ključ automobila.

Riječ je o unikatnom Enzu, jednom od devet primjeraka lakiranih u Argento Nurburgring 101/C boju, ali i jedinom čija je unutrašnjost presvučena kožom u Cuoio boji. Svi ostali imaju crnu ili crvenu unutrašnjost.

Enzo pokreće 6,0-litarski atmosferski V12 motor koji razvija 651 KS, a ta snaga se prenosi na stražnje točkove putem 6-stepenog F1 automatiziranog manuelnog mjenjača.

Aukcija će se održati od 15. do 17. marta.