Odlično se prodaje
255

Evropljani Ford Focus kupuju svakih 135 sekundi

E. L.
U evropskom ogranku Forda imaju razloga za zadovoljstvo, jer trenutna prodaja aktuelnog Focusa u Evropi ide izvanredno.

Konstantno povećanje prodaje crossovera i SUV-ova u Evropi očigledno ne smeta Fordu, jer se aktuelni Focus na Starom kontinentu trenutno prodaje bolje od svih ranijih očekivanja.

Ford je objavio da je prodaja Focusa u 20 ključnih evropskih zemalja premašila izvrsne rezultate koji su zabilježeni 2015. godine, a da sve skupa bude upečatljivije naglašavaju kako po jedan Focus svog kupca pronađe svakih 135 sekundi.

Ford je Focus četvrte generacije predstavio u junu prošle godine, a od tada su kupcima u Evropi prodali više od 250.000 primjeraka. Nasljednik popularnog modela Escort predstavljen je 1998. godine, a sa spomenutih 250.000 primjeraka Evropa je od 1998. godine "progutala“ više od sedam miliona Focusa.

U evropskom ogranku Forda misle da je jedan od razloga dosadašnjih odličnih prodajnih rezultata četvrte generacije Focusa mogućnost izbora između više karoserijskih i motornih opcija, a u odnosu na prethodne tri generacije Focus se sada nudi i u kombinaciji s trendovski povišenom karoserijom.

Prije eventualnog dolaska najsnažnije verzije s oznakom RS, Ford će porodicu Focus naredne godine pojačati i s blagom hibridnom verzijom koja bi na tržištu trebala biti u maju, a očekuje se pogonsko rješenje koje Ford nudi u kombinaciji s crossover modelom Puma.