Domet iznosi 322 kilometr
2

Everrati pripremio električni restomod inspirisan Porscheom 911 RSR 3.8

D. B.
Kompanija Everrati je napravila električni restomod za koji je inspiraciju pronašla u legendarnim Porscheu 911 RSR 3.8 generacije 964.

Porsche je proizveo samo 51 primjerak originalnog modela RSR 3.8, tako da je lijepo znati da je električni restomod zapravo dobio svoju ručno izrađenu karbonsku karoseriju umjesto uništavanja klasika. Međutim, ipak standardni Porsche 911 generacije 964 morao biti žrtvovan.

Projekt je započeo uskim automobilom, no uslijedile su brojne modifikacije uključujući uklanjanje stražnjeg sjedišta, ugradnju sigurnosnog kaveza i laganih prednjih sjedišta. Nažalost, fotografije unutrašnjosti nisu objavljene.

Automobil pokreće baterija kapaciteta 63 kWh s poboljšanim hlađenjem i softverom. Električni motori pokreću stražnju osovinu putem diferencijala s ograničenim proklizavanjem, dok TracTive aktivni prilagodljivi ovjes garantuje stabilnost. Everrati obećava domet od 322 kilometra, kao i ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 4 sekunde.

Novi aerodinamični paket uključuje veći stražnji spojler inspirisan onim na modelu RSR, kao i novi niži prednji spliter. Set 18-inčnih HRE felgi sličan je originalnim felgama s modela RSR, koje su u to vrijeme posuđene od širokog modela 911 Turbo. Unutrašnjost je opremljena Apple CarPlay sistemom, kao i tehnologijom za AC ili DC brzo punjenje. Vrijeme punjenja nije otkriveno.

Raspodjela težine automobila slična je onoj kod originalnog automobila, tako da restomod ostavlja "pravi 911 osjećaj".