{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Esad Sijerčić prvi BiH kandidat za Formula 1 vozača!

P
PunGas.com
24.7.2004. u 00:45
0
0
Esad Sijerčić prvi BiH kandidat za Formula 1 vozača!
0
Esad Sijerčić prvi BiH kandidat za Formula 1 vozača!
U petak je u austrijskom gradiću Melk održana druga etapa takmičenja West Race Day, a kao najbolji vozač pokazao se dvadesettrogodišnji Esad Sijerčić, inače po zanimanju IT stručnjak.
West Race Day je projekat West-a i West Mclaren Formula 1 tima, koji za cilj ima promociju obje kompanije i ispunjavanje snova za brojne zaljubljenike u Formulu 1 i tim McLaren.

Prva etapa projekta WRD-a održana je u Sarajevu prije 30-tak dana, a događaj u Austriji gdje je 7 BiH kandidata obavljalo testiranja sa Mercedesima E, C, i A klase je drugi korak ka ispunjenju sna. Posljednji korak je internacionalno finale u Brnu, u Češkoj gdje će Esad Sijerčić kao predstavnik BiH imati težak zadatak da nadmaši ostale pobjednike iz 6 država.

Sedam takmičara iz 7 država svijeta, boriti će od 02.09 do 05-09 na stazi u Brnu za glavnu nagradu-vožnju bolida McLaren MP4-19. Tog će dana David Coulthard i Kimi Raikkonen imati ulogu instruktora pobjedniku, kojemu će cijeli dan na raspolaganju biti McLarenov bolid i kompletna logistika, mehaničari, inžinjeri-ukratko kompletan McLaren F1 tim, a na kraju dana, predstavnici McLarena će pobjedniku uručiti diplomu ''Formula 1 vozača''.

West Race Day će biti organizovan sasvim sigurno i u naredne dvije godine, i sudeći prema sadašnjoj zainteresovanosti za ovaj projekt u narednim godinama će vjerovatno biti i veći broj prijavljenih kandidata.

Poredak:

1. Esad Sijerčić
2. Sead Preljević
3. Haris Kadenić
4. Haris Fetahović
5. Esad Zejnilagić
6. Ermin Tirso
7. Omar Pamuk

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Facelift za Fabiju

24.07.2004. u 23:36

Supersportski Megane

20.07.2004. u 20:21
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: