{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dubai dobio najbrža ambulantna kola na svijetu koja voze brzinom do 300 km/h

F
23.10.2014. u 12:22
276
40
Dubai dobio najbrža ambulantna kola na svijetu koja voze brzinom do 300 km/h
276
Dubai dobio najbrža ambulantna kola na svijetu koja voze brzinom do 300 km/h
Foto: AFP
Svima je već dobro poznata skupocjena flota policije u Dubaiju sačinjena od superautomobila, a sada je na red došla i hitna pomoć, koja će u budućnosti imati na raspolaganju Lotus Evora, ambulantna kola koja do pacijenata stižu brzinom od 300 kilometara na sat.
Modifikovani Lotus Evora' je predstavljen na "Gitex" nedjelji tehnologije, vrijedan je 126.000 eura, a moći će da ga koristi 50 specijalno obučenih bolničara.

Maita al-Ketbi, bolničarka u Dubaiju će moći da stigne do pacijenata za 3-4 minuta u proseku.

"Automobil je veoma bitan jer njime možemo brže da stignemo do pacijenata", objasnila je ona. "Iako je u pitanju sportski automobil, opremljen je aparatima koji mogu da pruže prvu pomoć dok ne stignu regularna ambulantna kola", rečeno je.

Naravno, Lotusov dvosjed neće moći da prevozi pacijente, ali će omogućiti bolničarima da brže stignu do povrijeđenih i pruže prvu pomoć.

U opremi se nalaze aparati za mjerenje krvnog i srčanog pritiska, defibrilator, kiseonik, a za sada će, kao i patrolni superautomobili, paradirati Dubaijem da zadivi turiste, prije nego što krene s redovnom službom.

Ovaj Lotus je samo jedno od brzih vozila koje će postati dio hitne službe u Dubaiju, a tu su još Ford Mustang i Chevrolet Corvetta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: