|

DS najavljuje otvaranje odjela DS Performance

DS najavljuje otvaranje odjela DS Performance
4
Klix.ba
22.8.2015. u 12:35
5
komentara
4

dijeljenja
DS najavljuje otvaranje odjela DS Performance
Marka DS najavljuje otvaranje svog automobilističkog odjela: DS Performance koji u ekipu DS Virgin Racing donosi svoju tehnološku stručnost u pogledu istraživanja i razvoja u Formuli E. Odjelom DS Performance, smještenim u budućem Centru Izvrsnosti grupe PSA u Satoryju, upravlja Yves Matton.
Svojom tehnološkom stručnošću i potaknuti postignućima ekipa Yvesa Mattona na prvenstvima WRC i WTCC, inženjeri odjela DS Performance razvili su cijeli pogonski sklop (elektromotor / mjenjač / upravljačka jedinica) automobila DSV-01. Osmislili su i svoj rashladni sistem, zadnji ovjes i prijenos. Sistem upravljanja motorom usavršen je u saradnji s kompanijom Magnetti Marelli.

DS Perfomance pratit će DS Virgin Racing tijekom cijele sezone kako bi Sam Bird i Jean-Eric Vergne mogli izvući ono najbolje iz svojih trkaćih automobila.

"DS Performance neće biti samo obični laboratorij za razvoj i istraživanje, nego pravi izlog tehnološkog znanja i umijeća te avangardnog duha marke DS. Sasvim je prirodno što smo pozvali Yvesa Mattona i njegove ekipe, koje su nekoliko puta bile svjetski prvaci u WRC-u i WTCC-u, kako bismo usavršili potpuno električni trkaći automobil DSV-01.“, rekao je Yves Bonnefont glavni direktor Marke DS.

"Vrlo sam ponosan što DS ima povjerenja u nas da savladamo novi izazov koji postavlja razvoj automobila DSV-01. Nakon rada koji smo obavili posljednjih mjeseci, mojim ekipama i meni veliko je zadovoljstvo što su dobro prošle prve službene testne vožnje modela DSV-01 sa Samom Birdom i Jean-Ericom Vergneom. Pratit ćemo DS Virgin Racing i zajedničkim snagama raditi na relaciji Peking – London kako bi marka DS odnijela pobjede i u automobilizmu!", rekao je Yves Matton direktor odjela DS Performance.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...