auto
0

Dodge Charger najbolji filmski automobil

NINA/Sarajevo-X
Dodge Charger R/T (1969)
Dodge Charger R/T (1969)
Dodge Charger u kojem su Tom Wopat i John Schneider u televizijskoj seriji “The Dukes of Hazzard” izvodili svakojake vratolomije proglašen je najboljim filmskim automobilom.

Hagerty Insurance osiguravajuća kuća, koja se bavi osiguranjem kolekcionarskih vozila, napravila je online istraživanje u kojem su ljubitelji automobila odabrali najbolje auto ikada korišteno za potrebe filma ili serija.

U anketi je sudjelovalo desetak hiljada surfera, a najboljim filmskim automobilom proglašen je popularni General Lee, odnosno narančasti Dodge Charger R/T koji je "glumio" u televizijskoj seriji iz sedamdesetih godina The Dukes of Hazzard.

Klasične američke muscle zvijeri dobile su u ovom izboru najviše glasova. Tako je drugo mjesto osvojio Ford Mustang za čijim je upravljačem u filmu Bullitt divljao legendarni Steve McQueen. Očekivano, veliki broj glasova dobio je i Shelby GT500, uistinu posebna makina kojoj je u filmu Gone in 60 Seconds mast izvadio Nicolas Cage.

"Očekivali smo da će prvo mjesto odnijeti Batmobile ili Ferrari 308 GTS, koji je Tom Selleck vozio u seriji Magnum P.I.", prokomentirao je rezultate ankete McKeel Hagerty, predsjednik kompanije Hagerty Insurance.

Pet najboljih filmskih automobila:

  1. 1969 Dodge Charger R/T (The Dukes of Hazzard)
  2. 1968 Ford Mustang (Bullitt)
  3. 1967 Shelby GT500 (Gone in 60 Seconds)
  1. 1983 DeLorean (Back to the Future)
  2. Batmobile (Batman)