{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


DEKRA izvještaj: Audi A4 ponovo najbolji u svim u klasama

25.2.2013. u 10:49
0
17
DEKRA izvještaj: Audi A4 ponovo najbolji u svim u klasama
0
DEKRA izvještaj: Audi A4 ponovo najbolji u svim u klasama
Audi A4 je automobil s najmanjim brojem kvarova, kaže DEKRA-izvještaj o rabljenim vozilima za 2012.godinu. Za marku Audi ovo je peto zaredom odlikovanje kompanije DEKRA: modeli A1, A5, TT i Q5 već su nosioci titule “Najbolji u svim klasama”.
Vodeća njemačka i svjetska kompanija za provođenje tehničkih pregleda vozila, DEKRA, objavila je listu vozila sa zabilježenim najmanjim brojem kvarova u 2012., iz koje proizlazi da je Audi A4 po drugi put najkvalitetnije vozilo na njemačkom tržištu. Od uvođenja DEKRA izvještaja 2008. godine do danas Audi je nosilac titule najpouzdanijeg automobila: od 2008. do 2010. ovim priznanjem je odlikovan model A6, kao najkvalitetniji automobil u ukupnoj konkurenciji svih klasa vozila, a sada je drugi put titulu preuzeo A4.

Godinama DEKRA odlikuje najpouzdanija putnička vozila, s najmanjim brojem kvarova, odnosno s najvećim kvalitetom kao garancijom za dugi vijek trajanja. Do rezultata izvještaja DEKRA dolazi specijalističkom analizom podataka za preko 15 miliona vozila: procjena obuhvata kvarove relevantne za rabljena vozila najvažnijih 150 modela, koji su podijeljeni u osam klasa vozila. Titulu "Najbolji u svim klasama" može ponijeti model s najboljim rezultatima u svim područjima ispitivanja.

U klasi do 50.000 pređenih kilometara na prvo mjesto plasiran je Audi A1, dok su modeli A5, TT i Q5 pobjednici u svojim segmentima u području od 50.000 do 100.000 pređenih kilometara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: