Bogato je opremljen
26

Daniel Ricciardo prodaje svoj McLaren 720S Spider

D. B.
Australski vozač Formule 1 Daniel Ricciardo odlučio je prodati svoj Lantana ljubičasti McLaren 720S Spider.

Ricciardo se očigledno rješava svega što ima veze s McLarenom, ekipom koju je napustio prošle godine, a dio tog "čišćenja" je i njegov 720S Spider.

Automobil se prodaje p cijeni od 217.450 funti, a u oglasu se navodi da ga je Ricciardo vozio tokom 2022. godine. Zasad nema podataka o tome da li je Australac dobio automobil na poklon ili ga je kupio vlastitim novcem.

Karoserija je lakirana u Lantana ljubičastu boju, a automobil krase 19-inčne prednje te 20-inčne stražnje felge u sivoj boji, dok kontrast prave žuta kočiona kliješta. Također, opremljen je bogatom opremom koja uključuje pakete Performance Plus Pack, Convenience Pack, Exterior Carbon Fiber Upgrade Pack 1, Interior Carbon Fiber Pack 3, ima električna i grijana sjedišta s funkcijom memorije, kao i 360 sistem za pomoć pri parkiranju. Garancija traje još godinu dana, a automobil je prešao svega 10.861 km.

McLaren 720S je nedavno zamijenjen modelom 750S, ali je i dalje jedan od najbržih superautomobila koji su se pojavili u proteklom desetljeću. Pokreće ga 4,0-litarski twin-turbo V8 motor koji prema fabričkoj deklaraciji isporučuje 710 KS i 770 Nm obrtnog momenta, međutim, testovi na valjcima su pokaali da je snaga mnogo veća.