Tradicija i atrakcija
255

Danas i sutra oldtimeri u Sarajevu: Izložbe u gradu i vožnje okolinom

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Oldtimer klub Sarajevo je osnovan 17.03.2004. godine i od tada uspješno okuplja limene četverotočkaše u glavnom gradu BiH. Susreti u Sarajevu postali su tradicija za mnoge posade i goste koji se uvijek rado vraćaju.

Tradicionalno početkom maja atraktivni oldtimer automobili "okupiraju" Sarajevo zahvaljujući organizaciji Oldtimer kluba Sarajevo. Tom prilikom ljubitelji automobila i svi građani u prilici su vidjeti neke zaista rijetke i historijski važne automobile koji su zahvaljujući brižnim vlasnicima i dalje u sjajnom stanju.

Ove godine dvodnevna manifestacija "XXI Međunarodni susret oldtimer automobila Sarajevo" okupila je vlasnike starih i oldtimer automobila iz nekoliko zemalja regije i šire, za ugodno druženje, zabavne vožnje ali i izložbu automobila za građane BiH.

Danas, u subotu kolona oldtimera prolazi kroz Sarajevo i nakon izložbe i druženja ispred SCC centra nastavlja s vožnjom i "rally" programom do Vareša.

Svakako, najviše pažnje građana privući će sutrašnja izložba automobila koja se tradicionalno održava u 12 sati ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, gdje svi ljubitelji automobila mogu razgledati i fotografisati učesnike u izložbi.

Uz izložbu u nedjelju je planirana i dodjela pehara za najbolje oldtimere ove godine, kao i velika gradska zabava.