Uspjeh Rumuna
0

Dacia Van/Pick-up dostavni auto godine u BiH

Sarajevo-x.com
U Sarajevu je u organizaciji Auto Media Group održan "Izbor automobila godine" u Bosni i Hercegovini. Završna manifestacija održana je u Coloseum Clubu, gdje su osim automobila, svoje mjesto u izboru, pronašle i ostale kategorije vezane uz autobranšu. Među brojnim kategorijama izbora, zanimljiva se bitka vodila i u konkurenciji dostavnih vozila, a najviše uspjeha među kandidatima imao je rumunski dvojac Dacia Logan van/pick-up.

Logan Pick-up je kompaktno i praktično vozilo nosivosti 800 kg, utovarnim prostorom dužine 1,80 m i sa prostorom za odlaganje stvari u kabini iza sjedišta do 300 litara. Sanduk dužine 180 i širine 138 cm, koji se dodatno može produžiti spuštanjem stražnje stranice, pogodan je za prevoz najrazličitijih vrsta tereta. Dostupne verzije motora s kojima dolazi Pick-up su 1.6 sa 87 KS i dizelski 1.5 dCi sa 68 KS.

Logan Van je zapravo "zatvorena" izvedba provjerenog Logana MCV, te umjesto bočnih kliznih vrata, posjeduje klasična vrata, čija je staklena površina postala limena. Prostor između putničke kabine i radnog prostora pregrađen je robusnom limenom stijenom, a podnica je obložena gumiranim materijalom. Stražnja vrata otvaraju se pod uglom od 40, 90 ili 180°. Korisni prostor iznosi 2.5m2 uz 800 kg nosivosti. Dacia Van je dostupan u kombinaciji sa 1.4 i 1.6 litarskim benzincima sa 75 KS, odnosno 87 KS, te 1.5 litarskim dCi dizelašem sa 68 KS.

Logan Pick-up i Logan Van, jednostavni su za korištenje, robusni za upotrebu i primamljivi cijenom, te kao i svi Dacia modeli svojim nudi kupcima nude odličan omjer uloženo-dobijeno.