Auto
1

FOTO / Dacia pomaže deminiranje BiH

Klix.ba
Dacia je jedan od malobrojnih automobilskih brendova koji vode brigu o održivom razvoju, odnosno brend koji je osjetljiv na svakodnevne ljudske probleme. Kako je problem zaostalih mina u Bosni i Hercegovini još uvijek itekako izražen i aktuelan, Dacia je odlučila pomoći.

Tako je povodom obilježavanja 4. aprila - Međunarodnog dana borbe protiv mina, upriličena donacija terenskog vozila Dacia Duster 1.5 dCi 4x4 Laureate, namijenjenog obavljanju aktivnosti izviđanja i kontrole kvaliteta protivminskog djelovanja.

Svečana primopredaja je pred brojnim zvanicama i predstavnicima medija, upriličena ispred prostorija Centra za uklanjanje mina u BiH u Sarajevu.

“Drago mi je što je Renault grupacija, odnosno Dacia, prepoznala potrebe deminiranja naše okoline i odvojila sredstva za nabavku terenskog vozila, koje je zbog neprohodnosti terena na kojem radimo neophodno u obavljanju deminerskih aktivnosti. Ovaj automobil će nam zasigurno biti od velike pomoći i kvalitetan poslovni partner.” - izjavio je gospodin Dušan Gavran, direktor Centra za uklanjanje mina u BiH.

“Uz iskrene čestitke za međunarodni dan borbe protiv mina, pozdravljam sve hrabre ljude koji rade ovaj zahtjevan i opasan posao. Kompanija Renault – Nissan pokušava biti društveno odgovorna i slušati probleme ljudi, stoga mi je čast što možemo učestvovati u projektu deminiranja ove prelijepe zemlje. Smatramo da će Dacia Duster 4x4 svojim terenskim sposobnostima i robusnošću biti od velike koristi prilikom obilaska teško prohodnih mjesta na kojima se još uvijek nalazi veliki broj neeksplodiranih ubojnih sredstava”. - izjavio je gospodin Branko Grković, komercijalni direktor kompanije Renault - Nissan Hrvatska.

Duster, prvi Dacijin SUV, nesumnjivo će biti od velike pomoći deminerima u okviru projekta potpunog završetka deminiranja Bosne i Hercegovine do 2019. godine.