auto
0

Dacia pokrenula novu akciju

Sarajevo-x.com
Dacia, dio Renault grupe, u Bosni i Hercegovini je upravo pokrenula novu akciju, koja će kupcima omogućiti dodatnu uštedu pri kupovini modela Logan. Logan Preference PLUS, uz mnoštvo dodatne opreme, od sada je dostupan uz uštedu do 1.555 KM.

Dacia je pokrenula akciju za svoj najprodavaniji model - Logan, koja će kupcima omogućiti značajne uštede pri kupovini automobila. Oprema modela Preference PLUS, koji je trenutno na akciji, sadrži ABS, klima uređaj, servo upravljač, daljinsko zaključavanje, električne podizače stakala, zračni jastuk za vozača i 3 godine garancije, saopćeno je iz ove kompanije.

Od trenutka ulaska pod okrilje Renault grupe, Dacia je doživjela ogromnu ekspanziju. U prilog ovome govori i činjenica da je u 2007. godini ovaj rumunjski proizvođač prodao čak 230.000 putničkih i ekonomskih vozila.

U istoj je godini Dacia slavila i pola miliona proizvedenih Logana. Danas u Mioveniju, jednom od ukupno 6 mjesta u svijetu u kojem se proizvodi Logan, sa trake silazi 1.000 vozila dnevno.