Na festivalu Goodwood
23

Czinger predstavio 21C V Max sa 1.350 KS

D. B.
Czinger je prvi put na evropskom tlu pokazao svoje model 21C V Max tokom Festivala brzine Goodwood i to u novoj svijetlo narandžastoj boji koju naziva Golden State of Mind. Narandžasta boja se odnosi na cvijet kalifornijski mak.

V Max je najbrža verzija prvog Czingerovog produkcijskog modela, a to je 21C, koji je postavio rekorde na stazama Laguna Seca i Circuit of the Americas. Koristi hibridni pogon koji je razvila sama kompanija, a koji uključuje 2,88-litarski twin-turbo V8 motor koji isporučuje do 1.350 KS.

Osnivači kompanije Kevin i Lukas Czinger su ranije rekli da je dizajn modela 21C inspirisan špijunskim avionom SR-71 Blackbird, uključujući raspored armaturne ploče i dva sjedišta. Ovaj setup maksimizira aerodinamiku, smanjuje otpor zraka i osigurava oko 2,5 tona downforcea pri brzini od 322 km/h.

Kao što je navedeno, narandžasta boja se odnosi na kalifornijski mak, cvijet koji cvjeta u proljeće i zbog kojeg su brda u ovoj boji. Naziv boje Golden State of Mind odabran je kao počast događaju, ali i kako bi se istakla posvećenost kompanije održivosti.

Unutrašnjost modela V Max je presvučena vojnom zelenom kožom sa sivim vunenim tekstilom. Kontrastni narandžasti šavovi na vrhu kompenziraju zelenu i sivu boju unutrašnjosti povezujući se sa svijetlo narandžastom karoserijom.

Kompanija Czinger Vehicles je osnovana 2019. godine i trenutno ima 15 distributera širom svijeta uključujući London, Barcelonu, Minhen, Frankfurt i Tokio. Sjedište je u Los Angelesu, a kompanija koristi ljudski-AI dizajn za razvija dizajna i performansi svojih vozila u ekološki održivom sistemu.

Pored modela 21C planiranog za plasiranje na tržište ove godine, Czinger također razvija i coupe s četiri sjedišta pod nazivom Hyper GT, a koji stiže nakon toga.

Vezani članci