Za kupca iz Singapura
17

Crveni Bugatti Chiron Super Sport proslavlja Godinu zmaja

D. B.
Najnoviji primjerak Bugattijevog modela Chiron Super Sport napustio je francusku fabriku te je krenuo na put prema svom kupcu u Singapuru, koji nije štedio novac u namjeri da se njegov automobil ističe i razlikuje od svih ostalih.

Riječ je o specijalnom modelu Chiron Super Sport poznatom kao "Red Dragon", njegova karbonska karoserija je lekirana u crvenu boju. Pod direktnim svjetlom crveni karbon ima veoma bogatu i živahnu nijansu, dok u uslovima slabije svjetlosti boja ide više na bordo.

Kontrast crvenom karbonu prave Nocturno crne linije koje se protežu cijelom dužinom automobila. Brojne komponente su napravljene od karbonskih vlakana uključujući sjajne crne felge, crvena kočiona kliješta i drugo, a vlasnik se odlučio i za Sky View staklene krovne panele.

Bogato opremljeni Bugatti poput ovog ne bi bio kompletan bez impresivne unutrašnjosti. Sjedišta su presvučena bijelom kožom, kao i paneli vrata, stubovi i tunel mjenjača, dok su druge površine na vratima i centralnoj konzoli napravljeni od karbonskih vlakana s elegantnom satenskom završnom obradom.

Mnoštvo crvenih detalja također krasi unutrašnjost, a oni uključuju retrovizor, konac na sjedištima i natpise.

Bugatti je predstavio Chiron Super Sport prije nekoliko godina nakon što je stigao "rekorder" Chiron Super Sport 300+. Za razliku od modela 300+, standardni Super Sport ima nešto "slabije" opremljenu unutrašnjost, no s njim dijeli 8,0-litarski quad-turbo W16 motor koji isporučuje 1.578 KS.

Identitet vlasnika "Crvenog zmaja" nije otkriven.