Nakon 15 godina
0

Clio II odlazi u historiju

Sarajevo-x.com
Kao način da kaže "au revoir’" svojim kupcima i ponosno proslavili svoju zadnju godinu na tržištima u Evropi, Renault je pripremio model Clio Campus Bye Bye, koji će biti posljednja verzija druge generacije Clia.
Nakon predstavljanja 1998. godine, druga generacija Renaulta Clio stalno se razvijala kako bi ostala u skladu s zahtjevima tržišta. Nakon značajnog redizajna 2002. godine Clio je posljednji put temeljito uređen sredinom 2006. godine, kada je ujedno dobio i ime Campus. U tom finalnom izdanju Clio II opstao na tržištu čak šest godina, što je premašilo i najoptimističnije prognoze u Renaultu. Ovako odlični rezultati su potvrda da Clio II nije ni nakon ovoliko vremena izgubio svoju privlačnost, te da je sa razlogom bio najprodavaniji automobil u Francuskoj između 1999. i 2003. godine.

Čak pet miliona Clia druge generacije je proizvedeno od 1998. godine, dok će Clio Campus Bye Bye na najbolji način zaključiti karijeru ovog vrlo uspješnog gradskog automobila.

Clio Campus Bye Bye biće ponuđen samo sa 1,2 16V benzinskim motorom od 75 KS, u verzijama sa pet ili troja vrata, a najviše prodanih primjeraka finalnog Clia 2 se očekuje na tržištima Francuske, Njemačke, Slovenije, Alžira i Maroka.