{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Citroën Traction Avant obilježava osamdeset godina

7.5.2014. u 19:06
5
13
Citroën Traction Avant obilježava osamdeset godina
5
Citroën Traction Avant obilježava osamdeset godina
Citroën je u aprilu 1934. godine novinarima predstavio model 7A, automobil koji će uzdrmati tadašnji automobilski svijet mnogobrojnim inovacijama, među kojima su bili i prednji pogonski točkovi zbog kojih su ga vrlo brzo prozvali Traction Avant, odnosno prednji pogon. Osam desetljeća poslije, na veliko zadovoljstvo obožavatelja, još se priča o modelu Traction Avant.
Salon Retromobile 2014., održan ovog februara, obilježila je nezaobilazna prisutnost na štandu marke Citroën, kluba La Traction Universelle, koji ima više od 1500 članova u Francuskoj i inozemstvu. Klub je izložio dva primjerka modela TRACTION AVANT 11 FAMILIALE iz 1937. i 1957. godine.

Od marta pa do kraja juna, Citroën Traction Sans Frontières 11BL iz 1955. dio je izložbe "U susret pustolovinama u C_42“ u međunarodnom izložbenom prostoru marke Citroën na aveniji Champs-Elysées.

Automobil koji simbolizira prijeratni period, model Traction Avant s prednjim pogonom ove godine slavi osamdeset godina. Predstavljen u aprilu 1934., označio je pravu revoluciju za doba kada je bilo uobičajeno da automobili imaju pogon na zadnjoj osovini. Zahvaljujući spuštenom težištu, jednodijelnoj potpuno čeličnoj karoseriji, smanjenoj masi i posebno proučenoj aerodinamičnosti, model Traction Avant odlikovale su vozne osobine koja su uvelike odskakale od tadašnje norme (upravljivost, ležanje na cesti itd.). Te su mu kvalitete omogućile da bude u središtu mnogih pustolovina marke Citroën.

Danas, članovi udruženja "Traction Sans Frontières“ obilaze svijet za njegovim upravljačem, sudjelujući u relijima historijskih vozila i u humanitarnim projektima. Evropa, Afrika, Sjeverna i Južna Amerika… nižući putovanja i kilometre, na dionicama dugim od 3500 do 8500 km, Citroën Traction Avant sam priča svoju priču!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: