U pripremi
6

Citroën će novi C5 Evropljanima ponuditi 2020. godine

Klix.ba
U međuvremenu, Citroën će krajem naredne godine evropskim kupcima ponuditi crossover model C5 Aircross.

Citroën je proizvodnju modela C5 prekinuo u aprilu ove godine, a paralelno s njegovim odlaskom "u penziju" u francuskoj automobilskoj kompaniji tada su, također, odlučili da u svojim automobilima više neće nuditi svoj čuveni hidropneumatski ovjes po kojem su prepoznatljivi još od 1955. godine kada je svijetu predstavljen revolucionarni model DS19.

Aktuelna direktorica Citroëna Linda Jackson novinarima je otkrila da će treća generacija modela C5 evropskim kupcima biti predstavljena 2020. godine, a druga generacija koja se više ne nudi u Evropi u svom se redizajniranom izdanju i dalje prodaje u Kini.

I dok će Evropljani na novi C5 morati sačekati do 2020. godine, Citroën će im već krajem naredne godine ponuditi zanimljivu crossover alternativu na kojoj će pored oznake C5 stajati i natpis Aircross, a uz Citroënov novi crossover stiže i novorazvijeni podesivi ovjes koji će se u okviru grupacije PSA moći dobiti samo u kombinaciji s automobilima Citroëna.

Iz PSA naredne godine također stiže i novi Peugeot 508 koji će, prema preliminarnim informacijama, biti znatno atraktivniji od modela prve generacije koji je na zalasku.