Vrijedno priznanje
2

Citroen Berlingo i Peugeot Partner dostavni auti godine

Klix.ba
Peugeot Partner i Citroen Berlingo su na sajmu u Hannoveru dobili vrijednu nagradu International Van Of The Year 2019. ovo priznanje Berlingo dobija već drugi put, dok je novi Peugeot Partner peto vozilo marke Oeugeot koje je dobilo nagradu "Van Of The Year" od kada je trofej osnovan 1992. godine.

Nagrada "International Van Of The Year" postoji od 1992. godine. Žiri je sastavljen od 25 evropskih novinara i urednika nezavisnih časopisa, specijaliziranih za laka privredna vozila.

Novi Peugeot Partner ima dinamičnu i akustičnu kvalitetu bez presedana, brojne sadržaje za tehnologiju i sigurnost, dvije dužine karoserije (4,40m i 4,75m) ili široki raspon motora i opremu dizajniranu kako bi korisnicima olakšala svakodnevni život.

Dvije važne i neviđene inovacije privukle su pažnju: indikator nosivosti za siguran utovar i digitalni unutrašnji retrovizor koji omogućava vidljivost pomoću kamere za mrtvi ugao.

Peugeot Partner se ističe ekskluzivnom primjenom PEUGEOT i-Cockpit® sistema koji ima svjetsku premijeru u ovom segmentu, nudeći novo iskustvo u vožnji za još veću produktivnost.

Svaki stručnjak će pronaći vlastitu konfiguraciju koja će mu omogućiti efikasno obavljanje posla, uključujući Grip izvedbu koja će zadovoljiti potrebu za robusnim uslugama u svim okolnostima ili izvedbom Asphalt za one koji provode dosta vremena u svom vozilu.

Ovo je treća generacija Citroena Berlinga i nagrađena je za izvanredan napredak u pogledu udobnosti i tehnologije, bez kompromisa u pogledu funkcionalnosti.

Time nastavlja dugu baštinu marke Citroen u ovom segmentu, što uključuje vozila kao što je 2 CV furgonet, Acadiane i C15. Vjeran je potpisu marke "Inspired by Pro" koji je namijenjen lakim privrednim vozilima.

Novi Berlingo Furgon prilagođen je potrebama svih stručnjaka i njihovom korištenju. Ističe se svojom jedinstvenom morfologijom u 2 veličine (M i XL) te znanjem i umijećem u pogledu udobnosti i sigurnosti s 20 tehnologija za pomoć u vožnji i 4 tehnologije za povezivost.

Peueot Partner i Citroen Berlingo stižu na tržište Bosne i Hercegovine početkom 2018. godine.